INFOBIRO: MEDIACENTAR SARAJEVO

OSLOBOĐENJE,

14.10.2006

Kada ste prezalogajili, a mogli ste se dobro najesti da vam više nije ni do jela ni do pica, sve se zalije ajranom, cajem i prirodnim sokovima. Onda slijedi glavno jelo, specijaliteti sa roštilja i duvec. Kako je od pocetka iftara prošao dobar sat vremena, stomak vam je pun i nema više mjesta da u njega išta stane. A onda dolaze slatke slasti...

Dvori od čadora, hurme, dobošari, Kapali i Misir čaršija

Autori: JUSKO BOJADŽIĆ

Naci mjesto za konak u nekom od desetina hiljada stambolskih hotela ovih dana u vrijeme velikog posta i ramazana je veca lutrija nego dobiti “milli pyango” (neku od državnih lutrija). Istanbul, grad od, po nekima 12, drugima 16, a vrlo vjerovatno 18 miliona žitelja, od cega svaki dan sa obala Bosfora, iz pravca Dardanela, Crnoga, Mramornog ili Egejskog mora, sa kopna i iz zraka, morskim ili drumskim putem u zidine grada ude dva do tri miliona ljudi, izgleda savršeno. Ljepotan sa privilegijom da .....