INFOBIRO: MEDIACENTAR SARAJEVO

NEZAVISNE NOVINE,

31.01.2007

Sad smo uveli i raženi hljeb, a svoje proizvode prodajemo na kiosku na ulazu u školu i to po veoma povoljnim cijenama. Nigdje nema burek za jednu marku, kazala Aleksiceva i dodala da su svi proizvodi kvalitetni, te da ih inspekcije obilaze svakog mjeseca

ĐACI MIJESE TIJESTO

Autori: S.TASIĆ

U Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Prijedoru vec nekoliko godina radi mali pogon za proizvodnju pekarskih proizvoda koji služi za praktic no obrazovanje mladih pekara. U mini-pekari vec od ranog jutra rade ucenici druge i trece godine pekarskog smjera i tu sticu osnove pekarskog zanata. "Naša pekara radi svakodnevno i svako jutro imamo svježe pecivo. Ja dolazim ranije kako bih pripremila tijesto i sve što je potrebno za rad ucenika, a onda se oni ukljucuju u proces rada", kaže Radojka Aleksic .....