INFOBIRO: MEDIACENTAR SARAJEVO

INFOKOM,

01.07.2008

Pripremljeni su prvi nacrti tehnickih uputa za šest podsektora prehrambene industrije i to: prerada voca i povrca, prerada mlijeka i proizvodnja mlijecnih proizvoda, prerada mesa, klaonice krupne stoke, uzgoj i prerada ribe te proizvodnja piva. Konacne tehnicke upute bi trebale služiti kao pomoc, kako prehrambenoj industriji kod pripreme, tako i nadležnoj administraciji u postupku ocjenjivanja zahtjeva za integralnu ekološku d

Najbolje raspoložive tehnike u prehrambenoj industriji

Autori: ZVONIMIR PAPOČI

Podzakonskim aktima u oba entiteta regulira se donošenje najboljih raspoloživih tehnika, u formi tehnickih uputa, kojima se postižu standardi kvaliteta životne sredine. U okviru projekta IPPC BiH u proteklih sedam mjeseci pripremljeni su prvi nacrti tehnickih uputa za šest podsektora prehrambene industrije i to: prerada voca i povrca, prerada mlijeka i proizvodnja mlijecnih proizvoda, prerada mesa, klaonice krupne stoke, uzgoj i prerada ribe te proizvodnja piva. Tehnicke upute izradilo je šest r .....