18.03.2007
Da bi pekara dobila certifikat halal kvalitete u proizvodnji peciva, ne smije koristiti aditive na bazi svinjske i ljudske dlake, koji se koriste za produžavanje trajnosti proizvoda, a haram (nedozvoljeni) dodaci su i aditivi za koje je utvrdeno da su kancerogeni, navodi Peštalic
PROIZVODI i po vjerskom i državnom ukusu
Autori:
JASMINA ŠARAC
Uprkos kvaliteti, kapacitetu i menadžerskim sposobnostima niti jedan proizvod ne može se probiti na arapsko tržište, cija vrijednost se procjenjuje na oko 550 milijardi dolara, ukoliko ne posjeduje certifikat o halal kvaliteti, a sve su veci zahtjevi i potrošaca u BiH koji žele biti sigurni da konzumiraju halal proizvode, odnosno proizvode koji nisu svinjskog porijekla, niti imaju aditive nedozvoljene po islamu. Jedina Agencija za certifikaciju halal kvalitete u regionu nalazi se u Tuzli, gdje j .....
Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti
ovdje.