INFOBIRO: Publikacije
Banjalučki ćevapi su porijeklom iz Glamoča; U Donjem Vakufu je najpoznatiji ćevabdžija Dankinja koja je udata za Bosanca

START,

Cevap je dijete neznanog kulinarskog gazije, ali nas to ne sprecava da uživamo u ovom samoproglašenom bosanskom specijalitetu

Banjalučki ćevapi su porijeklom iz Glamoča; U Donjem Vakufu je najpoznatiji ćevabdžija Dankinja koja je udata za Bosanca

Autori: MLADEN JELIČIĆ - TROKA

Kebap, cevab ili cevapcic?! Osjecao sam se obaveznim, najviše sebe radi, da pronadem odgovor na pitanje o razlikama navedenih jela, jer je slicnost u imenu evidentna, a nadam se da cu uspjeti zadovoljiti i vašu radoznalost. Prije svega odakle je došao i kada je nastao. Pa ako je suditi prema povijesnim podacima koje sam pronašao, cevap je jedno od najstarijih jela i dolazi iz praskozorja civilizacije, ukoliko se složimo s postavkom da Ijudski rod pocinje civilizacijski pohod otkricem vatre. Cij .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.