INFOBIRO: Publikacije
Brzopleto se okrivljuje samo srpska strana

NEZAVISNE NOVINE,

Njemacka smatra da se u BiH za propast pregovora veoma cesto požuruje s okrivljivanjem samo jedne strane srpske, jer treba izvršiti pritisak i na ostale dvije strane bošnjacku i hrvatsku, kako bi i one ucinile odredene ustupke, stoji u depeši od 12. marta 2009. odaslanoj iz americke ambasade u Berlinu.

Brzopleto se okrivljuje samo srpska strana

Autori: D.RADUŠKI

Depeša opisuje sastanak Emili Haber, specijalnog izaslanika njemackog MlPa za jugoistocnu Evropu, i Filipa Gordona, pomocnika americkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja. "Haberova je rekla da je rezultat pregovora u Butmiru istinski razocaravajuci, ali je dodala da, iako mnogi misle da je Milorad Dodik, lider SNSDa i tadašnji premijer RS, taj koji je prepreka dogovoru, pritisak treba izvršiti i na Hrvate i Bošnjake, koji takode nisu bili od neke koristi. Ona smatra da pritisa .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.